Medlemssammanfattning september

Ommålning av trapphus. Alla trapphus på Elias Lönnrots väg kommer att målas om under hösten. Styrelsen har anlitat Larsson Örnmark Målerifirma AB för detta jobb. De kommer att påbörja arbetet redan på onsdag denna vecka, det vill säga den 5 oktober, och arbetet börjar i port 29. Målarna kommer alltså att röra sig i fastigheten framöver och ha styrelserummet som sitt rast- och lunchrum. Firman återkommer med eventuell mer information. 

Boka in gemensam städdag. Lördag den 12 november är det dags för höststädning! Mellan klockan 10–13 hjälps vi åt att göra höstfint på tomten. Styrelsen kommer att bjuda på grillat och annat gott till lunch. Om vädret kräver, har vi ett tält som vi ställer upp. Container för grovsopor kommer att finnas och vara tillgänglig under dagen. Kom ihåg att man inte får slänga farligt avfall, då får vi böter. Hoppas att många kan komma, gamla som nya medlemmar – det är ett fint tillfälle att lära känna sina grannar mer och samtidigt bidra till vår gemensamma utemiljö och trivsel!

Värme i elementen. Vi har fått flera frågor om när värmen i elementen kommer igång. Värmen i våra lägenheter styrs av en temperaturgivare som styr värmen i hela huset. Tyvärr så har denna givare svårt att hänga med såhär i brytpunkten mellan varmare och kallare väder, men när vädret har stabiliserat sig så kommer värmen att komma igång ordentligt. 

Sänkt temperatur i allmänna utrymmen. För att minska föreningens energikostnader i höst och vinter har vi sänkt temperaturen i källarutrymmen och trappuppgångar. 

Lokal finns för uthyrning. På årsstämman beslutades att hyra ut den tomma lokalen bredvid cykelrummet. Nu finns den tillgänglig att hyra! Lokalen är cirka 30–35 kvadratmeter och i gott skick. Månadshyran är 4000 kr ex moms, då ingår både el och värme. Är du eller någon annan du känner intresserad? Mejla då info@brfbottnakarlen1.se för mer information.

Radonmätning på gång. Vår förvaltare Nabo kommer snart att genomföra en långtidsradonmätning enligt Strålsäkerhetsmyndighetens föreskrifter. Urvalet av lägenheter utförs enligt Strålsäkerhetsmyndighetens riktlinje, och berörda lägenheter kommer att kontaktas cirka 7–10 dagar innan.

Trevlig höst önskar vi i styrelsen!

Av: styrelsen, oktober 4, 2022
Tillbaka